17:02
31.01.2023

У Раді хочуть внести зміни до держбюджету-2023: деталі

1,35 млрд грн підуть на реконструкцію або модернізацію трьох лікарень України

Держбюджет України на 2023 рік хочуть збільшити на 5,5 млрд грн. Відповідний проєкт закону вже зареєстрований у Верховній Раді.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа, пишуть Львівські новини.

Всі кредитні та грантові угоди вже підписані, узгоджені, кошти частково виділені, тому йдеться лише про їх розподіл, а не про збільшення боргового навантаження.

Підласа зазначила, що в законопроєкті, зокрема, запропоновано виділити кошти на Мінвідновлення, передати йому розпорядників і бюджетні програми Мінрегіону та Мінінфраструктури, а також передати Фонд ліквідації наслідків збройної агресії (52,5 млрд грн) від Мінфіну до Мінвідновлення.

З них 1,35 млрд грн – нова бюджетна програма на реконструкцію або модернізацію трьох лікарень (Охматдит, університетської клініки в Києві та реабілітаційного центру у Львові) – кошти будуть залучені за рахунок кредиту від уряду Австрії.

Також 1,12 млрд грн – на програму відновлення мостів (кредит уряду Великобританії). При цьому 1,28 млрд грн – на гранти для малого та мікробізнесу зі сфери переробки (за рахунок повернення до державного бюджету коштів від Фонду безробіття).

Читачам також цікаво:

Коментарі