18:08
23.12.2021

“Випадкові люди ні на що не здатні” – Атаманюк про керівників митниці

Юрій Атаманюк, генерал-майор податкової поліції України, економічний експерт  поділився  думкою стосовно теперішніх керівників митниці в Україні у своєму Telegram-каналі.

“Друзі! Скільки разів треба доводити, що випадкові люди ні на що не здатні. Митниця вже пережила міленіала Нефьодова і, як наслідок, небувале за роки незалежності невиконання доходів. Нова серія із “Тупий та ще тупіший” – митниця під керівництвом Демченка”, – написав Атаманюк.

На фото: Юрій Атаманюк

“Вирішив пограти з підлеглими у розвідника. Задає одне і теж запитання-заготовку, щоб вивести «ворога». Але оскільки запитання, зважаючи на IQ, неспроможен навіть сформулювати, то й відповіді отримує ще більш незрозумілі. Горе-керівнику не до Митного Кодексу, терміни «коносамент», «індикатив», «комплектний об’єкт» викликають у нього паніку”, – продовжив генерал-майор.

Також він додав, що інтриги та плітки – це стиль сьогоднішнього управління державним органом, а також –  угодництво перед Арахамією та Гетьманцевим, сьогоднішніми кураторами Служби.

“Результат не змушує на себе чекати. Очікуване невиконання грудня близько 9 млрд. грн. Замість того, щоб першого дня розібратися зі Щуцьким, Демченко почав наповнювати Службу сумнівними хлопцями”, – пояснив Атаманюк.

Львівська митниця – Меньшиков Данііл, кадр Нефьодова, пролобіював призначення Антон Геращенко. За його керівництва у департаменті платежів спостерігалося постійне невиконання плану. Було призначено Рябікіним П.Б., начальником Черкаської митниці, і з перших днів з Одеси почав йти потік контейнерів на Черкаську митницю для підбору митних кодів з нижчою ставкою мита, що призвело до мільярдних втрат для бюджету України;

Закарпатська митниця – Безсмертний Ігор. «Досвідчений митник». Його призначення пролобіювали Харківські бізнесмени, схема відправлення тютюнових виробів на територію Євросоюзу засяє новими фарбами;

Харківська митниця – Шахрай Олег. Знає не з чуток схеми зміни кодів ЗЕД, заниження ваги товарів, що проходять митне оформлення, заміни товарної групи тощо.

“Діячі Гетьманцева та Арахамії наобіцяли Президенту поламати «скручування» у податковій та контрабанду на митниці. Збільшити доходи бюджету на 5 млрд грн на місяць. А тут і план виконати не можуть. “Немає такого злочину, на який не піде капітал заради 300% прибутку, говорив старий Маркс”, – підсумував Атаманюк.

 

 

Коментарі