15:54
10.02.2021

Банківська працівниця на Львівщині ошукала вкладників банку на мільйон гривень

На Львівщині кіберполіція викрила працівницю банку у привласненні грошей клієнтів.

Працівниця банку, маючи доступ до внутрішньої мережі фінустанови, здійснювала незаконні перекази грошей вкладників. 

Про це кримінальне правопорушення повідомляє пресслужба Кіберполіції України.

Без відома власників депозитів жінка робила транзакції на підконтрольні рахунки, відкриті на підставних осіб. Аби маскувати злочинну діяльність, зловмисниця для незаконних переказів обирала суми, які не підпадали під внутрішній фінансовий моніторинг банку. В подальшому привласнені гроші фігурантка обготівковувала та використовувала у власних інтересах.

Сума збитків, завданих клієнтам банку, сягає мільйона гривень.

Кримінальне правопорушення викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчим управлінням обласної поліції.

За місцем мешкання фігурантки правоохоронці провели обшук та вилучили докази причетності до протиправної діяльності. Зокрема «чорнові» записи із персональними даними вкладників банку та банківські картки.

Правопорушниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує до шести років позбавлення волі.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області.

Коментарі