11:33
04.02.2021

Двоє закарпатських поліцейських “закрили очі” на домашнє насильство за символічну суму

Двох працівників поліції підозрюють у змові з метою вимагання грошей з чоловіка, на якого дружина поскаржилася поліції за домашнє насильство та несплату аліментів.

Слідчі ТУ ДБР у місті Львові 1 лютого 2021 року повідомили про підозру 20-річному дільничному офіцеру поліції та 28-річному оперуповноваженому одного з відділів поліції Закарпатської області. За даними слідства, поліцейські, за попередньою змовою, вимагали неправомірну винагороду від громадянина.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За певну суму правоохоронці обіцяли «закрити очі» на звернення його дружини про домашнє насильство та несплату аліментів, а також не передавати вказані матеріали до органу досудового розслідування.

Побоюючись шкідливих наслідків у разі відмови громадянин погоджувався на такі протиправні вимоги. Під час одержання частини неправомірної вигоди дільничного офіцера було затримано.

Таким чином, працівники поліції підозрюються в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська обласна прокуратура, оперативний супровід — УСБУ у Закарпатській області, за сприяння ДВБ Нацполіції.”

Коментарі