14:21
12.02.2021

У Жовкві скидають тваринні відходи

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у забрудненні земель поблизу Жовкви шкідливими відходами.

Як встановили правоохоронці, 60-річний місцевий мешканець несанкціоновано захоронив відходи, що залишились після розробки туш тварин, у самовільно викопаних ямах неподалік міста Жовква, чим порушив санітарно-протиепідемічні вимоги щодо утилізації, знешкодження та захоронення продуктів тваринництва.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час досудового розслідування слідчі відділу поліції № 5 Львівського районного управління поліції встановили, що у березні 2016 року 60-річний місцевий мешканець на території одного з підприємств з виробництва та переробки харчових продуктів завантажив у причіп рештки тваринного походження, після чого вивіз їх трактором у поле поблизу села Воля-Висоцька та скинув у заздалегідь викопані ями.

Таким чином зловмисник забруднив земельну ділянку та створив небезпеку для довкілля, а також життя та здоров’я людей через накопичення в ґрунті токсичних сполук, хвороботворних бактерій та паразитів, які можуть викликати захворювання людей і тварин.

11 лютого слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель відходами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

 

Коментарі