19:41
22.01.2021

Як святкують Маланку в Україні: Ukraїner привезе до Львова колоритну виставку

У Львові Ukraїner покаже, які яскраві та нетипові для інших регіонів свята відбуваються на Буковині, Поділлі та Карпатах.

Ukraїner та Львівський муніципальний мистецький центр анонсували спільний проєкт. Виставку “Маланка. Відродження Карнавалу” відкриють 25 січня.

Повідомляє lviv.24tv.

На стінах лекторію будуть представлені світлини Сергія Коровайного, Дмитра Бартоша та Олександра Хоменка, що показують святкування Маланки у Красноїльську, Космачі й Осичках. Ці фото були зроблені під час експедицій Ukraїner.

“Протягом декількох років ми досліджували, як святкують Маланку у регіонах України, де радянські заборони не змогли перервати автентичні звичаї”, – зауважила Катя Акварельна, більд-редакторка Ukraїner.

Й додала, що ідеєю для цієї експозиції стало розширення локальних традицій. У Львові Ukraїner покаже, які яскраві та нетипові для інших регіонів свята відбуваються на Буковині, Поділлі та Карпатах.

Довідка. Виставка триватиме з 25 січня до 14 лютого у Львівському муніципальному мистецькому центрі. Адреса – вулиця Стефаника, 11. Вхід – вільний, у захисних масках.

До експозиції виставки також увійдуть роботи художниці Ірини Полянської: маски та крила, у які вбираються маланкарі під час буковинського карнавалу.

Мене завжди вражав колорит цього свята. Я радію, що мала можливість відтворити хоча б невелику його частинку, – наголосила Полянська.

Коментарі