17:31
17.01.2021

120 років тому відбулася інтронізація Андрея Шептицького

Шептицький був Митрополитом до 1 листопада 1944 року

У неділю, 17 січня 2021 року,  минає 120 років з моменту інтронізації Андрея Шептицького на митрополичому троні Галицьких владик (17.01.1901). Був Митрополитом до 1 листопада 1944 року.

Про це повідомив дослідник історії родини Шептицьких Іван Матковський, передають “Фотографії Старого Львова”.

“Митрополит Андрей Шептицький приїхав до Львова потягом на головний двірець о 13:45. Зранку він попрощався з вірними та духовенством у Станіславові — в дорозі його супроводжували два священики. При виході до міста Митрополита чекала капітула Греко-Католицької Церкви й хор семінаристів. Звідси Андрей Шептицький каретою приїхав до собору святого Юра, де зібралися духовенство, гості, більшість галицької аристократії та представники влади.

Опісля відбулись Свята Літургія та складання присяги духовенством. Після цього Митрополит увійшов до палацу і з балкону поблагословив вірних, які очікували у дворі Собору. Увесь наступний день 18-го січня до Митрополита йшли делегації та товариства з Галичини й Наддніпрянської України. Цього дня Митрополит Андрей дав урочистий обід з нагоди інтронізації”, – розповів дослідник.

Фото: "Фотографії Старого Львова"

Коментарі