11:34
15.12.2022

Бізнес в Україні під час війни. Історія українського бренду, що підкорює світ

Ще дев’ять місяців тому було важко уявити нормальне функціонування бізнесу в умовах активної війни. Здавалося, що окрім страху та боїв у цей важкий час не існує нічого. Однак, саме Україна продемонструвала світу, як виглядає сміливість та рішучість не тільки на фронті, а і в тилу.

Мужні дії кожного свідомого підприємця змогли не тільки зберегти наявний бізнес, а і масштабувати проєкти. Сьогодні увесь прогресивний світ прагне до українського. Усе частіше закордоном лунають прізвища спортсменів, дизайнерів, співаків, акторів – найталановитіших людей України. Під час виходів на червону доріжку, світові зірки демонструють кутюр не тільки світових брендів, а і роботи українських митців. 

Зокрема відомий німецький стиліст та інфлюенсер Франк Пітер нещодавно похизувався стильним образом від бренду Andreas Moskin. У коментарях аудиторія схвально відреагувала на таку сучасну інтерпретацію українського прапора. Сам Франк відмітив, що якість пошиття та тканини неперевершена, власне чому він і рекомендує своїм колегам звернути увагу на речі від Andreas Moskin. Особливо Пітера вразила історія створення патріотичної колекції українських митців.

Німецький стиліст  в крутому образі від українського бренду

Розвиток бізнесу в умовах війни

Вперше бренд чоловічого стилю Andreas Moskin зустрівся з війною на вулицях буремного Харкова, потім пролунали вибухи у Києві, Одесі та Львові. В один день десятки людей не вийшли на роботу. 

Після того як минув перший шок, постало важливе питання: Чи буде важливий чоловікам їх стиль під час війни? Чи потрібна мода зараз нашому суспільству?

Творці бренду – Андрій Моськін та Андреас Білоус згадують як важко було відновлювати свою роботу.  Адже нові часи потребують кардинальних змін і нових рішень.

Зокрема Андрій згадує які неймовірні почуття його охоплювали, коли в перший же день роботи бренд отримав замовлення:

“Я зрозумів, що усі страхи марні. Українське суспільство прагнуло до життя і ми готові створювати та просувати продукт Made in Ukraine. Спочатку бренд працював лише онлайн, далі відкрилися бутики і нарешті знову запустилося виробництво.”.

Підприємці відзначають, що повномасштабна війна стала рушієм для усвідомлення того, що розвиток бізнесу потребує насамперед сміливості. Саме внаслідок рішучих дій, компанії вдалося не тільки зберегти робочі місця, а і створити нові. 

Власники наголошують, що лише новий погляд на роботу та готовність до змін змогли дозволити бренду стабільно сплачувати податки та надавати соціальну допомогу потребуючим.  Поза фінансовими акціями, працівники Andreas Moskin є волонтерами та учасниками благодійної Спільноти Святого Егідія.  

“Ми давно займалися благодійністю. Проте саме повномасштабне вторгнення нас підштовхнуло масштабуватися, щоб лише покращувати громадську діяльність і збільшувати об’єми допомоги. Багато хто нам казав, що відкривати нові філіали під час війни це не розумно. Однак, ми ризикнули. Тепер бутики Andreas Moskin доступні у ще декількох містах України, до того ж, ми наважились на експеримент і відкрили представництво у Польщі,” – ділиться Андреас.

Проте найбільш неочікуваною успішною бізнес-ідеєю для власників стала франшиза бренду. 

“Раніше ми дуже часто чули, що наші бутики хочуть бачити не тільки у містах України, а і далеко за її межами. Як це реалізувати не було зрозуміло достатньо довго. Ім’я Andreas Moskin це гарантія якості, досконалого сервісу та ексклюзивності кожної колекції, тому дотримання високих стандартів у кожному представництві є надважливим. “.

Ідея франшизи виникла неочікувано. Андрій згадує як одного дня до нього звернувся один з постійних клієнтів бренду. Виявилось, що його цікавила можливість відкриття бутика у рідному місті. Сьогодні активно ведуться переговори відносно створення нових представництв бренду.

Експерти визначають, що франшиза це ідеальний варіант для тих, хто готовий мати власну справу, але не має достатніх навичок для цього. Для того, аби ознайомитись з деталями франшизи бренду Andreas Moskin перейдіть за посиланням. https://andreasmoskin.com/franch

Основні переваги франшизи:

  • Готова бізнес-модель – на самому старті Ви отримуєте антикризовий план, маркетингову стратегію та повний кошторис.
  • Вам допомагають обрати та навчити персонал.
  • Складений дизайн та концепт приміщення.
  • Мінімальні витрати на рекламу.
  • Значне полегшення у роботі з системою обліків та податків.

У 2022 році франшиза це реальний шанс стати успішним бізнесменом без “набивання шишок”. Усе що потрібно  – обрати правильну компанію і якісний продукт. На ринку безліч пропозицій. Однак реально вартих уваги насправді не так багато.

У яких компаній варто купувати франшизу:

  • Сувора концепція – наявність відпрацьованої моделі роботи стандартів та внутрішнього кодексу.
  • Активне та зацікавлене керівництво – налагоджена робота усіх відділів.
  • Впізнаваність – ефективні соціальні мережі, рекламні проєкти, особливу увагу зверніть на роботу з іншими компаніями, що мають бездоганну репутацію або співпрацю з вагомими публічними особистостями. 
  • Прозорість умов та обговорення усіх критичних питань на етапі переговорів.

З початку війни зареєстровано більш ніж 100 000 нових підприємств. Українці готові не тільки боротися та воювати, а також творити і досягати нових висот.

Коментарі