12:52
07.07.2021

Чоловік львівської журналістки терміново потребує допомоги

За три роки безперервного лікування, хірургічних втручань та профілактик витратили чимало коштів і бюджету вкрай не вистачає

Чоловік львівської журналістки Людмили Гринюк Анатолій три роки тому втратив зір після жорстокого побиття. Зараз у сім’ї з’явилася можливість на операцію у Барселоні, але для цього потрібно зібрати близько 15 тисяч євро, тож львів’ян закликають допомогти.

Про це повідомляє “Твоє місто”, пишуть “Львівські новини”.

Анатолій – інженер зв’язку, він працює у цій галузі вже майже 40 років. Навіть незважаючи на втрату зору, він продовжує консультувати молодих спеціалістів. Чоловік – інвалід другої групи.

За три роки у Львові та Одесі йому зробили майже десяток недешевих операцій, в тому числі і пересадку рогівки. Завдяки лікарям Інституту очних хвороб та тканинної терапії ім. В.П. Філатова в Одесі, сітківку вдалося розрівняти, таким чином створивши «фундамент» для майбутнього кератопротезування.

Саме кератопротез в цьому випадку є єдиним шансом на повернення зору. Таку операцію не роблять в Україні, і було складно знайти фахівців-офтальмологів в Європі, хоч сім’я зверталася в низку найкращих клінік. Анатолія зараз готові прийняти на огляд з подальшим проведення операції з кератопротезування в Інституті мікрохірургії ока в Барселоні (ІМО).

Лікар Хосе Гуель, який є президентом інституту та одним з найкращих спеціалістів у світі, під час листування зазначив, що чекають його в кінці липня-на початку серпня. Вартість операції становить 12-15 тис. євро, точніше зможуть сказати після огляду і діагностики на місці.

Сім’я не має таких коштів. За три роки безперервного лікування, хірургічних втручань та профілактик витратили чимало коштів і бюджету вкрай не вистачає. До вильоту в Іспанію слід зібрати всю суму, оскільки після консультації є велика вірогідність, що відразу робитимуть операцію.

«Наша сім’я потребує допомоги. Часу до вильоту лишилося зовсім не багато, а необхідну суму для проведення операції ще не вдалося зібрати… Ми будемо вдячні за будь-яку фінансову підтримку!», – повідомила Людмила Гринюк.

Реквізити:

5167 4999 9095 6056 – Ощадбанк, отримувач Анатолій Анатолійович Гринюк

5363 5426 0339 4272 – ПриватБанк, отримувач Людмила Василівна Гринюк

Коментарі