11:55
07.03.2021

Делегація Франкового університету підкорила Говерлу

6 березня делегація Львівського національного університету імені Івана Франка, до складу якої увійшли студенти і працівники географічного факультету та представники структурних підрозділів Університету, здійснила традиційне зимове сходження на найвищу вершину Українських Карпат. Цьогоріч акцію присвятили 360-літтю ЛНУ ім. Івана Франка.

Про це повідомив пресцентр ЛНУ ім. Івана Франка, пишуть Львівські новини. 

Розпочався шлях на Говерлу 5 березня зі Львова, від корпусу географічного факультету. Маршрут поїздки пролягав через Рогатин, Бурштин, Галич, Івано-Франківськ та смт Ясіня Закарпатської області. На шляху група зупинялася у місцях, де встановлені пам’ятні знаки героям, що віддали свої життя в боротьбі за волю України: в смт Нові Стрілища, Жидачівського району та в селі Підгороддя на Рогатинщині.

6 березня представники Університету успішно підкорили Говерлу, на вершині якої виконали «Гаудеамус» та побажали процвітання усім факультетам Львівського університету.

Декан географічного факультету Володимир Біланюк розповів, що цьогорічне сходження було особливо складним: «Було дуже важко, але ми це зробили! Загалом, мушу зізнатися, що вперше за 12 років ми мали таку довгу дорогу до вершини. Сам підйом зайняв у нас 6 годин: сніг був дуже свіжим, тож йти було надзвичайно важко. Були моменти, коли ми навіть думали повертатися назад, проте вирішили, що таки підкоримо вершину, адже цього року сходження присвячене нашому рідному Університету!», – наголосив Володимир Іванович.

 

Коментарі