14:45
06.04.2021

Депутатка ЛМР просить підтримати проєкт соціальної крамниці-майстерні “Надія”

У Львові збирають підписи на проєкт соціальної крамниці-майстерні у Дрогобичі. До нашого видання звернулась депутатка Львівської міськради Наталія Шелестак, жінка просить друзів львів’ян не бути байдужими.

Дрогобицьке добровільне товариство захисту дітей-інвалідів «Надія» працює з дітьми та молоддю з інвалідністю різних вікових категорій. Для успішної соціалізації молодим людям потрібна трудотерапія, але реалізувати себе в праці не завжди виходить. Через це, як правило, вони  залишаються в самоізоляції, переживають депресивні стани.

Для часткового подолання цієї ситуації в Дрогобицькому добровільному товаристві захисту дітей та молоді з інвалідністю «Надія» були створені майстерні, де започатковано виготовлення свічок, мила, еко-сумок та іншої сувенірної продукції і вони успішно працюють. Але немає системної можливості для реалізації виробленого.

Тому мета проєкту – створити умови для зайнятості молодих людей з інвалідністю, їх соціалізації та реалізації продукції, виготовленої у майстерні громадської організації.

В межах проєкту ми планують провести дев’ять навчальних, мотиваційних, практичних тренінгів, конкурс та відкриття крамниці-майстерні:
1) Тренінгові курси для молодих людей з інвалідністю-бенефеціарів проєкту;
2) Конкурсний відбір серед молодих людей з інвалідністю для їхньої зайнятості відповідно до можливостей та працевлаштування;
3) Урочисте відкриття соціальної крамниці-майстерні.

В результаті реалізації проєкту буде відкрито крамницю-майстерню, проведено дев’ять навчальних, мотиваційних, практичних тренінгів, підготовлено та працевлаштовано вісім молодих людей з інвалідністю, покращиться морально-психологічний стан та матеріальне становище молодих людей з інвалідністю.

У подальшому планують, що крамниця-майстерня продовжить функціонувати, розширюватиметься асортимент виробів, які виготовлятимуться в майстерні, буде можливість залучати до роботи все більшу кількість членів організації, а структури міста (бізнес, місцеве самоврядування, приватні підприємці та індивідуальні громадяни) робитимуть замовлення на виготовлення іменних, тематичних та презентаційних виробів в майстернях.

Проголосувати за проект можна тут.

Також читайте:

Коментарі