18:18
08.07.2021

Депутатка пояснила, чому Львів не купив МРТ

Ще у березні МОЗ обіцяв купити томограф

Сьогодні, 8 липня,  депутати на сесії не проголосували ухвалу про закупівлю МРТ для “Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова», пишуть “Львівські новини”.

Ситуацію роз’яснила депутатка Львівської міської ради від фракції “Європейська Солідарність” Уляна Пак.

“Ще в березні була інформація про те, що МОЗ в межах певних медичних програм за бюджетні кошти зобов’язувалось передати для м. Львова ангіограф, КТ і МРТ. В березні  “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги” отримала КТ”, – розповіла депутатка.

Одразу виникає питання, чи представники міста готові витрати близько 46 млн гривень із міського бюджету, чи краще зачекати на МРТ  від держави?

“Якщо є можливість отримати це обладнання від держави за бюджетний кошт, то, звичайно, потрібно скористатись цією можливістю та докласти усіх зусиль для того, щоб перконати Міністерство і всі профільні структурні підрозділи, щоб надати Львову це медичне обладнання”, – розповіла Уляна Пак.

Депутатка також додала, що краще скерувати бюджетні кошти платників податків м. Львова на інші потреби, бо насправді  лікарні потребують багато різного медичного обладнання. Якщо зараз взяти апарат магнітно-резонансної томографії  в лізинг, то зрозуміло, що МОЗ не виділятиме кошти з державного бюджету і місту прийдеться сплачувати самостійно.

“Пропозиція була наступна: сьогодні перенести це питання, максимально прокомунікувати  стосовно непорозумінь чи, можливо, затримок з МОЗ. Мова йде не лише про рівень лікарні, але й  про рівень і міського голови, і профільних структурних підрозділів, і депутатського корпусу для того, аби ми могли максимально використати бюджетні кошти на потреби медичної галузі міста Львова”, – зазначила Уляна Пак.

Читачам також цікаво:

 

 

 

Коментарі