17:17
22.02.2021

У 8-й львівській лікарні запрацює апарат для КТ

8-ма міська клінічна лікарня Львова стане другою лікарнею високого рівня з надання невідкладної допомоги в місті.

Сьогодні, 22 лютого, у своєму Telegram-каналі міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про “позитивні перетворення” у 8-й міській клінічній лікарні:

“Вже з 15 березня тут запрацює новий КТ-апарат. Це важливо для людей з інсультом, адже є таке поняття як “золота година”. Упродовж цього часу пацієнту необхідно надати екстрену медичну допомогу. Також сьогодні оглянули вже майже готове приміщення для ангіографа та МРТ-апарату. Всі необхідні державні тендери для закупівлі цього обладнання у процесі.
Загалом в цьому році спільно з Міністерством охорони здоров’я плануємо інвестувати у 8-му лікарню більше 100 мільйонів гривень. Це ті позитивні перетворення, які сьогодні диктує нам час.”

На сайті Львівської міської ради, керівник 8-ї міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер повідомив, що за кошти міського бюджету торік у лізинг закупили комп’ютерний томограф, а за кошти державного бюджету — ангіограф. Найближчим часом лікарні має бути переданий магнітно-резонансний томограф, придбаний за кошти державного бюджету. У приміщеннях, де будуть ці апарати, ще тривають ремонтні роботи, і для їх завершення потрібні кошти з міського бюджету.

Коментарі