20:27
16.04.2021

Експеримент МОЗ: вакцинують одночасно більшість дорослого населення Моршина

На Львівщині одночасно вакцинують проти коронавірусу більшість дорослого населення міста – Моршина. На це виділили понад 2 тисячі доз вакцини CoronaVac.

Таким чином у місті проведуть експеримент, щоб проаналізувати ефективність щеплення від інфекцій в окремому населеному пункті. Це пілотний проєкт вакцинації Міністерства охорони здоров’я.

У департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА наголошують, що в області за вказівкою МОЗ також розробляють програми постковідної реабілітації пацієнтів.

Моршин є найбільшим курортним містом в нашій області, яке має можливості для організації відпочинку та реабілітації великої кількості людей.

Моршинська міська рада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно-курортних закладів.

Працівники Моршинської міської ради та КНП “Моршинська міська лікарня” проаналізували демографічні показники, стан захворюваності на COVID-19 та обсяги уже проведеної вакцинації і визначили, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку.

Зараз у Моршині проживає 4239 людей, проєктом передбачено вакцинацію більшості населення.

У Львівському обласному лабораторного центру з епідеміологічних питань розповіли, що загалом у першій партії до області надійшло 11 240 доз вакцини CoronaVac. Тож, з них 2400 доз виділять для жителів Моршина.

Всього проєкт триватиме 2 тижні. Взяти участь у ньому можуть дорослі віком від 18 років.

Для підготовки та проведення масової вакцинації жителів міста залучать дві бригади пункту щеплення КНП “Моршинська міська лікарня”, а також виїзну мобільну бригаду з вакцинації КНП “Стрийська ЦРЛ”.

Записатися на щеплення можна у сімейного лікаря та на сайтах і Facebook-сторінках Моршинської міської ради та КНП “Моршинська міська лікарня”.

 

Коментарі