17:04
26.01.2021

Львів’янин відсудив у міськради більше 100 тисяч гривень компенсації за повалене на машину дерево

Після розгляду цієї справи в апеляційному суді Львівська міська рада має сплатити Олегу Лозинському 106,5 тис. грн матеріальної компенсації

Львівський стоматолог Олег Лозинський відсудив у Львівської міської ради 106 тис. грн компенсації за повалене на його машину дерево. Відповідну постанову склав Галицький районний суд під час засідання 20 січня.

Про це пише ZAXID.NET, повідомляють Львівські новини.

У матеріалах цієї справи вказується, що 30 вересня 2020 року Олег Лозинський припаркував свій автомобіль Hundai I40 на вул. Личаківській, 33а біля місця своєї роботи. Того дня у Львові був сильний вітер, через що на машину чоловіка впало дерево. Згідно з результатами експертизи, внаслідок цього інциденту автомобіль зазнав шкоди на 106,5 тис. грн. Земельна ділянка, на якій припаркувався Олег Лозинський, перебуває у комунальній власності, тому відшкодування збитків за повалене дерево покладається на Львівську міську раду.

Представник міської ради у суді заявив, що Олег Лозинський не надав достатньо доказів, що його машину пошкодило саме повалене дерево. Він також повідомив, що утриманням дерев і їх обстеженням займаються районні адміністрації.

Суддя Личаківського суду Ірина Волоско назвала вимоги Олега Лозинського обґрунтованими та задовольнила його позов. Після розгляду цієї справи в апеляційному суді Львівська міська рада має сплатити Олегу Лозинському 106,5 тис. грн матеріальної компенсації.

Коментарі