17:02
04.04.2021

Львівщина у вогні: рятувальники гасили 46 пожеж сухої трави

Протягом доби, що минула рятувальники здійснили 46 виїздів на пожежі сухої трави.Про це повідомили у ГУ ДСНС у Львівській області, пишуть Львівські новини.

Незважаючи на застереження, громадяни вперто продовжують спалювати суху рослинність та сміття, як на своїх присадибних ділянках так і в полі.

Через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 46 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 4 га .

Зокрема, вогнеборці боролись із пожежами сухої трави та чагарнику у таких районах: Львівському, Стрийському, Яворівському, Золочівському, Червоноградському Дрогобицькому та в м. Львові.

Рятувальники Львівщини вкотре наголошують, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності заборонено.

Внаслідок пожеж, вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Руйнується гумус, гинуть ґрунтоутворювальні організми та бактерії, які відіграють важливу роль у мікробіологічних процесах і допомагають рослинам засвоювати корисні речовини. Вогонь поглинає все на своєму шляху. Гинуть рослини, комахи, молодняк звірів та птахів.

Наголошуємо, що відповідно до законодавства України, за спалювання сухостою передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна.

Від палаючої сухої трави до біди – один крок. Багато пожеж відбувається через перекидання вогню з сухої трави на житлові будівлі та лісові масиви.

Будьте свідомі – бережіть себе і природу!

Також читайте:

Коментарі