15:30
18.02.2021

Львівська обласна рада виділила гроші на закупівлю житла дітям позбавленим батьківського піклування

Цього року на реалізацію програми передбачено 8 млн гривень.

Львівська обласна рада сьогодні, 18 лютого, затвердила Регіональну програму забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

Про це йдеться на головному сайті Львівської обласної ради.

За виділені кошти планують придбати щонайменше 30 житлових об’єктів. Цього року на реалізацію програми передбачено 8 млн грн.

Право на придбання житла мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку.

Закуповують житло у співфінансуванні з місцевим бюджетом відповідно до коефіцієнту спроможності громади. Помешкання має відповідати усім технічним нормам та бути комфортним для проживання.

За даними Служби у справах дітей, на кінець січня на Львівщині є зареєстровані 2251 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з яких 399 дітей потребують поліпшення житлових умов та перебувають на обліку.

У минулому році у межах обласної програми для 33 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, загалом придбали 25 помешкань за майже 13 млн грн.  Співфінансування з місцевих бюджетів тоді склало майже 6 млн грн.

 

 

 

Коментарі