16:58
05.07.2021

Львівські митники виявили масштабну контрабанду одягу

У вантажівці було майже 20 тонн товару

Вчора, 4 липня, в пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» Львівської митниці прибула вантажівка із вживаним одягом.

Про це на Facebook-сторінці повідомляє “Львівська митниця”, пишуть “Львівські новини”.

Згідно з інформацією у супровідних документах, товар, вагою майже 20 тон і вартістю більше 2,5 млн. грн., було відправлено з Чеської Республіки на адресу одного з українських підприємств у Київській області.

“Однак під час огляду автомобіля митники виявили у водія ще одну експортну декларацію, в якій було вказано, що насправді відправником вантажу є одна з фірм у Варшаві (Республіка Польща), а одержувачем – підприємство в Києві”, – йдеться у дописі.

В діях відправника вбачається порушення митних правил, передбачене ст. 483 Митного кодексу України (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

“Під час митного огляду номерація вантажівки (київська реєстрація), кількість вантажних місць – зійшлися, проте сама ціна, яка була в злотих , перевищила вартість товару майже у чотири рази”, – прокоментував виконуючий обов’язків начальника управління протидії митним провопорушенням Сергій Ткачук.

Він також додав, що до орієнтованої вартості у 2,4 млн грн потрібно доплюсувати штраф у розмірі 100 %, що в кінцевому результаті становитиме 4,8 млн грн з конфіскацією товару. Огляд даного транспорту ще проводиться, тому про результати суми штрафу  буде повідомлено додатково.

До слова, Львівська митниця запрацювала з 1 липня, замінивши при цьому Галицьку митницю.

 

Коментарі