15:44
22.01.2021

Менше 5% вчителів Львівщини вміють працювати з учнями онлайн

Очільник обласного департаменту освіти визнає даний показник незадовільним, проте запевняє, що педагогів й надалі навчатимуть працювати онлайн.

Із 35 000 вчителів Львівщини лише 1500 вміють правцювати з учнями через онлайн-платформи. Про це у п’ятницю, 22 січня, повідомив директор департаменту освіти та науки ЛОДА Олег Паска. Пишуть “Львівські новини”, посилаючись на Львівський портал.

У зв’язку із пандемією дистанційне навчання у школах Львівщини запровадили ще на весні минулого року. Попри це, більше ніж за пів року онлайн-платформи зуміли опанувати лише 5% вчителів.

“Ми розуміємо, що ефективність віддаленого навчання не є такою доброю, якою ми б хотіли її бачити. Вже більше пів року ми навчаємо вчителів працювати з платформами для дистанційного навчання учнів. Такі навчання цього року ми будемо продовжувати, адже з 35 000 вчителів на Львівщині змогли навчити тільки 1500. Тобто треба ще дуже багато докласти зусиль” – зазначив Олег Паска.

Також посадовець вважає, що навики онлайн-роботи будуть актуальними не лише під час пандемії СOVID-19.

“Звісно, ми сподіваємось, що Сovid мине швидко, але не варто забувати й про сезонні епідемії грипу. Тому аби не втрачати час, вчителі маю володіти такими онлайн-платформами, щоб при потребі відразу переходити на дистанкційне навчання” – додав Олег Паска.

Львівські вчителі проходили навчання на курсах підвищення кваліфікації ще влітку 2020 року, для того аби вміти проводити заняття з учнями дистанційно.

Новий навчальний рік розпочався традиційно 1 вересня. Проте форма навчання залежить від карантинної зони, у якій перебуває регіон.

 

Коментарі