09:28
18.03.2021

На Львівщині запустили аеромедичну евакуацію (ФОТО)

“Пілот” працюватиме у семи областях: на першому етапі пілотного запровадження аеромедичної евакуації буде залучено нові сучасні гелікоптери Airbus H-145, які базуватимуться у містах Львів та Київ.

Про це повідомляє прес-центр МВС, пишуть “Львівські новини”.

Уряд підтримав спільну ініціативу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я щодо запровадження системи аеромедичної евакуації та авіаційного транспортування анатомічних матеріалів/реципієнтів.

Як зазначається, вже з 1 квітня запускається пілотний проєкт у 7 областях: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька. А з 1 травня доєднається Київський регіон, він забезпечить допомогою Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та Київ.

Сьогодні цілком готові до роботи дві вертолітні бази – у Львові та Києві. Далі система аеромедичної евакуації охопить всю країну”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей проєкт – перший крок для повноцінного запуску системи аеромедичної евакуації на всій території України. З урахуванням того, що в питанні надання екстреної медичної допомоги час є критично важливим, період реагування на виліт гелікоптера становитиме від 5 до 30 хвилин, в залежності від обставин.

На першому етапі пілотного запровадження аеромедичної евакуації буде задіяно нові сучасні гелікоптери Airbus H-145, які базуватимуться у містах Львів та Київ.

Читачам також цікаво:

Коментарі