15:22
26.03.2021

Незаконно проданий брюховицький ліс: “суди прокуратурою програні”

Шевченківський суд міста Львова повернув у державну власність 15 соток землі. Брюховицька селищна рада незаконно продала землю приватним фірмам, які надалі перепродали її «добросовісним набувачам».

Таким було  рішення суду, оприлюднене 19 березня (суддя — Ірина Зима), інформують “Львівські новини”.Проте Юлія Лацик вважає, що це далеко не перемога:

Суди з фізособами причетними до афери – тривають… Їхні ділянки, розташовані в лісовій території позаду вокзалу, переважно вже забудовані. І, власне, лише ці ділянки прокуратура відсуджує на користь держави. 

А от по юридичних особах, які були співучасниками афери – суди прокуратурою програні (так по дурному, процесуально.. бач, по термінах в потрібний момент подати там щось не встигли…) А це понад 13 га лісу!!!

Відтак, як наслідок:

  • у ПП «Галицький Достаток» опинилось 3 га лісу (і цьому підприємству депутати БСР по при активні судові процеси по цих 3га, незважаючи протест прокурора у 2011 році таки змінили цільове з «для будівництва спортивно-навчального комплексу» на житло буд).
  • у ТзОВ “Самгородок” – 4.9700га,
  • у ТзОВ “СервісПет” – 4,2300га,
  • у ТзОВ “Лазурит-007” – 1,1248 га,

І у цих трьох спадкоємців аферистичної схеми, зміна цільового призначення – свіженька. Поки тривали виборчі баталії і зміна влади БСР-ЛМР – вони виготовили докумети по зміні цільового (загадка лише хто і коли їм дав дозвіл це робити і хто затвердив), і вуаля – маємо свіженький результат на кадастровій карті.

Як пам’ятаєте, вони намагались змінити цільове призначення у 2018 при затвердженні генплану. Та оскільки “тема не проканала”, хлопаки знайшли собі шлях «позаочі»…

Ну що поробиш, аферисти є аферисти…

Ще по 2 га цього лісу (де «єврейські горби»), які опинились Устюгова Д.О. і по яких суд ще триває, з даних кадастрової карти виглядає так, що земельники вже все вирішили – там чітко намалювали житлобуд.

Тож, очевидно, за трохи часу, сюжет афери що триває вже 17-й рік нам остаточно намалюється. А як ще 3 роки потриває то і ювілейні 20 афери святкуватимемо“.

Нагадаємо, що за даними прокуратури, упродовж 2005-2008 років посадовці Брюховицької селищної ради провели земельні оборудки, внаслідок яких у Брюховицького лісництва було вилучено понад 19 га земель, вкритих лісами на користь двох підприємств Львівщини.

За даними видання «Наші гроші. Львів», це були ПП «Буддизайн» та ТОВ «Новобуддизайн», які а вони перепродали земельні ділянки низці юридичних та фізичних осіб.Відтак прокуратура заявила низку позовів про визнання не чинними державних актів на право власності цими землями та їх витребування у добросовісних набувачів. Судова тяганина триває досі.

Читачам також цікаво:

Коментарі