13:30
26.02.2021

Протест через закриття хоспісу на Львівщині: трасу Броди-Тернопіль перекрито

Мешканці Підкаменя протестують проти закриття відділення лікарні.

Сьогодні, 26 лютого, мешканці селища Підкамінь на Львівщині перекрили трасу Броди-Тернопіль, протестуючи проти закриття розташованого у селищі геріатричного відділення Бродівської лікарні.

Фото Ірини Сех

Про це повідомляє на своїй facebook-сторінці Ірина Сех, депутатка Львівської облради:

“У Підкамені закривають хоспіс, а 11 його пацієнтів – самотніх, немічних стареньких – викидають на вулицю! До останнього не вірила, що в наших можновладців підніметься рука… Я не раз писала про геріатричне відділення , що в Підкамені. Там доживають свого віку хворі, покинуті люди, часто прикуті до ліжка. Тепер про них згадало вище керівництво, але не тому, що вирішило поліпшити їхнє життя, а щоб вигнати їх на вулицю. Так, хоспіс закривають. Про це оголосила в.о. директора Бродівської ЦРЛ Оксана Кукулка. От до чого довели їхні «реформи», «оптимізації», «децентралізації»… Найпершими жертвами стали ті, про кого має передусім піклуватися цивілізоване суспільство й справедлива влада.
Сьогодні представники Підкамінської громади перекрили трасу Тернопіль-Броди, протестуючи проти нелюдського ставлення та свавілля влади. Вони вимагають приїзду голів обласної ради та облдержадміністрації й районного керівництва. Вони – люди, християни, і вони не будуть мовчати на таке знущання.”
Протести розпочалися зранку 26 лютого.

 

 

Коментарі