18:27
12.03.2021

Самбірських суддів покарали за схему виправдення п’яних водіїв

Вища рада правосуддя відреагувала на шахрайську схему звільнення від відповідальності водіїв.

Про це повідомляє Zaxid.net, передають Львівські новини.

Двох суддів Самбірського міськрайонного суду притягнули до дисциплінарної відповідальності за систематичне виправдовування нетверезих водіїв. У 2020 році цей суд щонайменше десять разів відпускав нетверезих водіїв, передаючи їх на поруки місцевому м’ясопереробному підприємству ПП «Білаки». Втім, виявилось, що водії навіть не були його працівниками, а звернення, на підставі яких судді відпускали водіїв, були підробленими.

Згодом виявилося, що у кар’єрі кожного з суддів Самбірського міськрайонного суду було значно більше випадків звільнення від відповідальності п’яних водіїв.

Лише у голови Самбірського райсуду Володимира Галина знайшли десять таких справ, а в однієї із трьох інших суддів Ганни Карнасевич – аж 27. Ані Володимир Галин, ані Ганна Карнасевич не прийшли на засідання ВРП, під час яких розглядали їхні справи, натомість надіславши ВРП письмові пояснення.

Їхні пояснення доволі схожі – по-перше, суддя має право звільнити водія від відповідальності, передавши його на поруки трудовому колективу, по-друге, усі водії надавали завірені печатками документи від трудових колективів, які не викликали сумнівів. Окрім цього, обоє суддів поскаржились на велике навантаження і брак часу для розгляду справ.

У підсумку їх таки покарали, але не дуже суворо. Голові Самбірського райсуду Володимиру Галину оголосили попередження (це найменше дисциплінарне покарання для суддів), а Ганну Карнасевич на місяць позбавили доплати до зарплати.

Читайте також:

Коментарі