19:16
26.04.2021

Скільки укриттів обладнано у Львові на випадок надзвичайних ситуацій

У разі виникнення надзвичайних ситуацій, для захисту людей передбачені захисні споруди й укриття. Зокрема, в захисних спорудах можуть укриватись працівники підприємств, які працюватимуть в особливий період, а в укриттях – мешканці міста.

Зараз створено спеціальні комісії, які до жовтня обстежать всі захисні споруди по місту. Про це повідомляє пресслужба ЛМР, пишуть “Львівські новини”.

Як розповів керівник відділу захисту територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Олег Дубчак, у Львові готові та умовно готові (коли треба дообладнати декілька елементів) 70 захисних споруд, які призначені для укриття працівників підприємств, які працюватимуть в особливий період. Також є понад 5,5 тисяч укриттів для мешканців міста: це підвальні приміщення, підземні паркінги, переходи й інші підземні простори. Водночас, станом на сьогодні є 46 захисних споруд так званого подвійного значення –  підземних паркінгів.

Зі слів керівника відділу житлового господарства Франківської районної адміністрації Василя Паливоди, найдоступніше місце для укриття мешканців, у разі виникнення непередбачуваної ситуації, – підвали житлових будинків, де ці мешканці живуть. Тож ці підвальні приміщення мають бути належним чином обладнані.

Такі приміщення мають мати висоту не менше 1,7 м, мають бути залізобетонні перекриття, має бути вхід і кілька аварійних виходів – так звані підвальні віконечка, через які також можна вийти на вулицю. Має бути доступ до води, каналізації, освітлення, мають бути аптечки і телефонний зв’язок, оскільки мобільний зв’язок може не працювати. Власне такий зв’язок може бути забезпечений від квартир на 1-му поверсі.

Читачам також цікаво:

Коментарі