11:51
21.03.2021

У Львові 17-річна дівчина перебуває на апараті ШВЛ у важкому стані

17-річна дівчина важка. Ще є один 17-річний хлопець на кисні. Перебіг у цих хворих був стрімким

В обласній дитячій лікарні Охматдит у реанімації під апаратами ШВЛ перебувають 10-річна дитина та 17-річна дівчинка.

Про це пишуть Львівські новини з посиланням на Твоє Місто.

У 10-річної дитини спостерігають позитивну динаміку. Водночас, за її словами, перебіг у 17-річної дівчини є більш агресивним, у неї швидше наросла дихальна недостатність.

“17-річна дівчина важка. Ще є один 17-річний хлопець на кисні. Перебіг у цих хворих був стрімким. Двоє найважчих захворіли у березні – 7-го і 10-го числа, їх були змушені підключити до апаратів ШВЛ. Вдома вони довго не були, просто перебіг є більш агресивним, у них швидше наросла дихальна недостатність”, – розповіла директорка лікарні.

Також, за словами директорки, до їхньої лікарні мали перевести дворічну дитину, яку до цього часу лікували в інфекційному відділенні. У неї були проблеми з кишково-шлунковим трактом, але лікуванню дитячий організм не піддавався.

“Їй зробили тест на коронавірус, що виявився позитивним. Дитину переводять до нас, бо не має ефекту від лікування”, – додала Олександра Бурда.

За її словами, щодня у лікарню поступає від 4 до 6 дітей із Covid-19. У частини коронавірус проявляється загальними симптомами інтоксикації, тобто гарячкою, слабкістю, розладами кишково-шлункового тракту. При цьому температура висока – може бути в межах 38 градусів і вище, і вона погано збивається. Таке явище небезпечне через можливий набряк мозку, що може призвести до зупинки дихання і навіть смерті.

Також останнім часом, розповіла медик, почастішали посткоронавірусні пневмонії. А це вже не звичайна бактеріальна, а своєрідний набряк.

“Легенева тканина наповнюється рідиною і стає, так би мовити, вологою: легеня, наче губка, набирає воду і втрачає здатність дихати, не відбувається газообмін”, – розповіла Олександра Бурда.

Середня тривалість лікування дітей із коронавірусом – від тижня і більше – усе залежить від стану. Якщо без пневмоній, то покращати маленькому пацієнтові може за тиждень, якщо є пневмонії, то лікування, в середньому, становить 2-3 тижні, проте буває і довше. За словами директорки ОХМАТДИТу, в лікарні була дитина, яку лікували більше двох місяців.

Читачам також цікаво:

Коментарі