18:53
20.03.2021

У Львові проводитимуть операції із пересадки органів у дітей

Львівська міська дитяча лікарня отримала ліцензію, яка дозволяє робити у медзакладі операції із трансплантації органів у дітей. У програмі “Сьогодні. Головне”  про це розповіла завідувачка хірургічним відділенням міської дитячої клінічної лікарні на Орлика Галина Курило.

Про це повідомляє Суспільне, пишуть “Львівські новини”.

За словами Галини Курило, зараз у лікарні триває ремонт. Влітку там планують розпочати трансплантацію дитячих органів.

У нас відкрите нове відділення в реанімації інтенсивної терапії для трансплантованих хворих. Базовим відділенням для тих дітей буде друга хірургія. Це відділення на 5 поверсі, воно розраховане на 6 ліжок. У нас можна буде проводити трансплантації печінки, нирок, а у майбутньому — кишківника, легень і так далі“, — каже Галина Курило.

За словами Галини Курило, львівські медики навчалися органної трансплантології закордоном, упродовж чотирьох років, тож тепер готові працювати у цьому напрямку.

Волонтери, які допомагають дітям із різними недугами, кажуть, зараз на Львівщині на трансплантацію органів чекають 11 дітей, ще декілька — чекають пересадки кісткового мозку.

Наскільки мені відомо, на останній сесії міської ради, були виділені кошти на закупівлю апаратури і завершення ремонтів. Ще є питання стажування наших лікарів – реаніматологів і тих, хто буде цим займатися. І в принципі, я дуже сподіваюся, що перша трансплантація печінки відбудеться вже цього року“, – каже керівниця БФ” Крила надії” Наталія Ліпська.

Читачам також цікаво:

Коментарі