14:20
26.04.2021

У Львові вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 26 квітня, в Україні відзначають 35-ті роковини катастрофи на Чорнобильській АЕС. По всій країні відбуваються заходи з вшанування пам’яті героїв-ліквідаторів.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, заступник голови ЛОДА Віталій Загайний, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, представники влади міста, громадськість поклали квіти до пам’ятника Героям та жертвам Чорнобиля, що на вулиці Морозній у Львові.

На сьогодні у Львівській області проживає 7648 осіб, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС. Серед них 1266 – діти. На їх підтримку реалізується низка програм. Так, з обласного бюджету виділяються кошти на матеріальну допомогу учасникам чорнобильської аварії.

У 2021 році на реалізацію регіональної ініціативи з питання забезпечення житлом ліквідаторів першої категорії передбачено 1 мільйон гривень. А на забезпечення ліками та зубопротезування постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС – 4 мільйони гривень.

Зазначимо, що з нагоди 35-х роковин Чорнобильської катастрофи триває підготовка до Міжнародних змагань з пожежно-прикладного спорту пам’яті Героїв Чорнобиля, які планують провести цьогоріч у травні.

Читачам також цікаво:

Коментарі