15:39
02.04.2021

У Львові викрили склад фальсифікованих цигарок на понад 18 мільйонів гривень (ФОТО)

У Львові затримали чоловіків, яких підозрюють у налагодженні схеми ввезення та продажу сигарет з Білорусі. Під час обшуків на складах правоохоронці вилучили майже 400 тисяч пачок сигарет.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, пишуть Львівські новини.

За версією слідства, придбані за кордоном сигарети, львів’яни незаконно завозили на територію України. Після цього товар без марок акцизного податку збували на території Львівщини та суміжних областей. Незаконна діяльність тривала майже півтора роки.

Під час обшуку на складах, в гаражі та автівках підозрюваних правоохоронці знайшли майже 393 тисяч фальсифікованих пачок сигарет. Вартість вилученого товару на тіньовому ринку становить майже 18 мільйонів гривень.

Окрім того, у підозрюваних знайшли майже 3 мільйони гривень, чорнові записи та автівку, яку використовували для перевезення контрафакту.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 (Незаконне зберігання та збут підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — штраф на суму від 85000 до 170000 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Також читайте:

Коментарі