17:33
22.04.2021

У Львові збудують Центр матері і дитини

Сьогодні сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу про надання міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. І. Миколайчука, 9.

Це та ділянка, де збудують сучасний Центр матері і дитини. Ухвалу підтримали 53 депутати. Про це повідомили у ЛМР, пишуть “Львівські новини”.

Зокрема, йдеться про земельну ділянку, площею 9,2965 га, на вул. І. Миколайчука, 9. Адже цей медичний заклад мають збудувати поряд з лікарнею швидкої медичної допомоги.

Як зауважив керівник лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук, Центр матері і дитини буде унікальним медичним закладом в Україні, де, зокрема, буде антинатальна хірургія – операції в утробі матері, під час яких можна скоригувати ваду плоду ще до його народження. Досі у Львові таких операцій не проводили. Також тут надаватимуть допомогу передчасно народженим дітям та дітям із вродженими вадами розвитку.

З його слів, загальна площа майбутнього центру – близько 5 тис кв.м. Він матиме 130 стаціонарних ліжок. Після надання земельної ділянки, розпочнуть проектні роботи. Лікувальний заклад збудують за два роки. Він буде у комунальній власності міста.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі