16:00
08.03.2021

“Витягнули з того світу”: львівські парамедики вивели чоловіка з клінічної смерті

У Львові медики швидкої допомоги вивели зі стану клінічної смерті 30-річного чоловіка. У склад бригади медиків потрапила також лікарка-інтерн.

Про це повідомляє Форпост з посиланням на Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф, пишуть Львівські новини.

«Уже закінчую інтернатуру, а випадку серцево-легеневої реанімації на практиці не мала», – бідкалася лікарка-інтерн Аліна Ярощук.

«Ми, повертаючись із попереднього виклику у складі бригади лікаря Маріанни Купранець, фельдшерки Уляни Ярини, лікарки-інтерна Аліни Ярощук та водія Степана Гудза, отримали дорогою новий: стан після судом, чоловік 30 років….Коли приїхали на місце виклику, то й не підозрювали, що нас чекає», – розповідає лікарка Маріанна Купранець.

“Медики встановили діагноз клінічна смерть, виконали алгоритм оцінки стану пацієнта і приступили до реанімаційних заходів, – каже завідувач інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики, лікар-кардіолог, лікар медицини невідкладних станів Ліля Павлівна Сирота. – Молода, без великого досвіду (Маріанні Купранець всього 26 років, – авт.), проте з неабиякими знаннями! Лікарка діяла відповідно до затверджених протоколів з порятунку життя, все було проведено бездоганно, й пацієнт живий доправлений до лікарні».

Читачам також цікаво: 

 

Коментарі