15:39
21.01.2021

Завтра у Львові розприділятимуть кошти бюджету розвитку

Загальний бюджет становить понад понад 6 млрд грн. Це на 150 тис. грн. більше, ніж торік

Завтра, 22 січня, 0 12.00 год у Львівській міській раді відбудуться слухання щодо бюджету розвитку на 2021 рік. Як зазначила Ірина Кулинич, директорка департаменту економічного розвитку було напрацьовано збалансований розподіл коштів, з врахуванням бюджетної резолюції, пропозицій головних розпорядників та потреб великих комунальних підприємств.

Про це пише пресслужба Львівської міської ради.

«Загальний бюджет розвитку в нас цього року на понад 150 млн грн більший, ніж було по факту у 2020 році. І він є більший майже на 600 млн грн за ту суму, яку ми на початку 2020 планували на виконання робіт. Тобто цьогоріч він більший і від факту, і від запланованого торік. Зрозуміло, що меж досконалості не існує. Ми мусимо виходити з тих ресурсів, які ми зможемо отримати. Насправді є дуже амбіційні плани по дохідній частині, тому ми мусимо активно попрацювати, аби зреалізувати всі плани”, – зазначила Ірина Кулинич.

Вона також розповіла, що цього року міська рада буде пропонувати депутатам підтримати певні запозичення, аби залучити до міського бюджету ще 760 млн грн.

Цьогоріч передбачені кошти також на реалізацію проєктів у населених пунктах, що увійшли до складу Львівської МТГ.

“На освіту ми передбачаємо 126 млн грн, на спорт — 39 млн грн, на охорону здоров’я — 145 млн грн, на культуру — 60 млн грн, на наші парки — 80 млн грн, на охорону історичного середовища — 55 млн грн”, – каже директорка.

Громадський бюджет

Цьогоріч передбачено 89 млн грн на виконання проєктів Громадського бюджет. Спершу передбачали 59 млн грн, однак, аби реалізувати проєкти, які отримали значну підтримку від мешканців, але не набрали необхідної кількості голосів, додали ще 30 млн грн.

22 січня відбудеться онлайн-представлення документу, пряму трансляцію можна буде переглянути на офіційному порталі депутатів Львівської міської ради. Початок о 12.00 год.

Зауваження та пропозиції можна подавати через Центри надання адміністративних послуг або як електронне звернення до 01.02.2021 року.

 

Коментарі