17:29
08.08.2022

128 млн грн намагались привласнити підприємства на відшкодуванні

Аналітики Бюро економічної безпеки України встановили, що деякі підприємства задекларували суму податкового кредиту, яка перевищила їх податкові зобов’язання та сформували від’ємне значення ПДВ за рахунок залишків, імпортованих, впродовж 2021 року товарів.

Вони подали заяви про повернення суми бюджетного відшкодування у розмірі 128 млн гривень.

Під час огляду складських приміщень було встановлено, що зазначені товарні залишки фактично відсутні. Їх реалізували раніше та не відобразили в податковій та фінансовій звітностях.

“З метою мінімізації та усунення загроз економічній безпеці України від діяльності зазначених підприємств співробітники Бюро направили до Державної податкової служби України рекомендації щодо проведення перевірок з питань достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ. Нещодавно, службові особи зазначених суб’єктів господарювання подали уточнюючі розрахунки та зменшили заявлену до відшкодування суму на рахунок платника у банку податкових зобов’язань без від’ємного ПДВ”, – йдеться у повідомленні.

В результаті,  вдалось запобігти необґрунтованому відшкодуванні ПДВ в розмірі майже 128 млн грн.

 “Нагадаємо, співробітники Бюро економічної безпеки України відповідно до своїх повноважень, аналізують зовнішньо-економічну діяльності компаній для упередження виведення коштів за кордон та незаконного відшкодування ПДВ”, – підсумували у БЕБ.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі