09:13
20.10.2021

13-річного хлопця із пересадженим серцем виписали з лікарні (ВІДЕО)

Тепер юнак може зайнятися блогерством, про що він мріяв

13-річного Максима Давидюка, який став першим в Україні підлітком з пересадженим серцем, виписали додому. Хлопець разом із мамою вже поїхав у село Зарудці Камінь-Каширського району Волинської області.

Про виписку з лікарні Максим повідомив на своїй сторінці в Instagram, пишуть “Львівські новини”.

Відео: інстаграм-профіль @alinakurinchuk  

“Нове серце – це для мене шанс на нове життя. Сподіваюся, що все буде добре”, – сказав хлопець у відеозверненні до підписників. На виписку до Максима прийшов директор Інституту серця Борис Тодуров, який і оперував хлопця у Львові.

Борис Тодуров та Максим Давидюк, фото: інстаграм-сторінка @iitsmaxx_xx

Лікар розповів, що стан Максима – задовільний, але наступні декілька місяців підлітку та його рідним потрібно ретельно стежити за станом його здоров’я. “Треба зараз обмежити контакти з іншими людьми, щоб виключити інфекційні хвороби. Обмежити сильні фізичні навантаження”, – сказав пацієнтові Борис Тодуров.

Після виписки Максим періодично має навідуватись на консультацію до спеціалістів Інституту серця в Києві. До виписки хлопець пройшов тривалу реабілітацію. На своїй сторінці підліток також розмістив відео, на якому лікарі вчать його правильно дихати.

Нагадаємо, що трансплантація серця Максимові — перша в Україні подібна операція, яку провели підліткові. Оперували юнака львівські лікарі. Під час реабілітації хлопець сказав, що мріє стати блогером, тепер його сторінка набирає все більше підписників.

Читачам також цікаво:

Коментарі