17:02
28.09.2021

13-річний мешканець Львівщини отримав відзнаку, як наймолодший українець, що піднявся на Кіліманджаро

Попередньої підготовки до сходження у хлопця не було

Наймолодшому українцю, який здійснив сходження на гору Кіліманджаро, вручили відзнаку. Рекорд України здобув 13-річний Данило Бега, родом із Львівщини.

Про це повідомляє “Еспресо.Захід“, пишуть “Львівські новини”.

Сходження відбулося у липні, Данило підіймався на вершину у складі групи з 15 туристів, разом з ним йшли його батько та брати. З п’ятнадцяти учасників сходження, на вершину вийшли всього чотирнадцять.

Кіліманджаро – найвища вершина Африки, висота гори сягає 5895 метрів над рівнем моря. Похід групи українців загалом тривав дев’ять днів, з яких сім днів відбувався підйом, і два дні – спуск.

Данило каже, що найважче було на останньому підйомі перед самим підкоренням вершини. Адже на той час група йшла вже протягом 22 годин. А ще на висоті у повітрі мало кисню, тому проявлялася і гірська хвороба.

“Ми вже втомилися, у мене були запаморочення і слабкість”, – розповідає Данило журналістам “Еспрессо.Захід”.

Попередньої підготовки спеціально до сходження у хлопця не було, хоча він постійно підтримує фізичну форму – вже понад два роки займається футболом. А у гори звик ходити змалечку, вже і не пам’ятає скільки разів брав участь у походах.

Данило щасливий, що його підйом увійшов до національного реєстру рекордів, але каже, що спочатку навіть не думав про таке.

Хлопець пояснює:  “Коли ми планували підійматися, то ми й не думали про рекорд, зацікавлення чи дійсно є таке досягнення прийшло вже під час самого сходження”.

Поки що конкретних планів для наступного походу у Данила немає, проте хлопець запевняє, що у гори ще точно ходитиме.

Читачам також цікаво:

Коментарі