21:49
24.01.2021

130 день народження: 2021 стане роком Євгена Коновальця

Цього року 14 червня 130 річниця його дня народження

Є пропозиція, щоб 2021 рік став для мешкаців Львова та області роком Євгена Коновальця, провідника ОУН. Рішення стосовно цього прийматимуть депутати Львівської обласної ради. Попередньо на комісії цю ідею затвердили.

Інформацію про це надає пресслужба Львівської обласної ради, зазначають “Львівські новини”.

Цьогоріч 14 червня відзначатимуть 130-ту річницю дня народження Євгена Коновальця, який народився 1891 року в Зашкові, під Львовом. 1901 року вступив до української Академічної гімназії у Львові, після чоговивчав право на юридичному факультеті Львівського університету.

У Львові Коновалець взяв на себе керівництво Українською військовою організацією (УВО). Перебуваючи в еміграції готував підґрунтя для створення Організації українських націоналістів, яка остаточно сформувалася на І Конгресі у Відні в лютому 1929 р., яку він і очолив. Його проголосили головою Проводу українських націоналістів. На своєму посту він перебував майже 10 років, ініціював повстання громадських організацій поборницького характеру у Франції та Австрії, намагався порушити українські питання на форумі Ліги націй.

Коментарі