17:01
21.02.2023

16 унікальних медичних позашляховиків вирушать зі Львівщини на передову (ФОТО)

У межах проєкту Україна отримала вже 100 нових автівок

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» сьогодні, 21 лютого, отримав 16 автомобілів «швидкої допомоги» на базі Toyota Land Cruiser J78 від Швейцарської благодійної асоціації «Free Ukraine».

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила Наталія Галецька, депутат Львівської обласної ради від партії “Голос”,  пишуть Львівські новини.

Позашляховики вирушать у Харківську, Донецьку, Луганську, Херсонську області, щоб рятувати життя військових і цивільних людей.

“Цим «Free Ukraine» завершує спільний з Міністерством охорони здоров’я України гуманітарний проєкт з розбудови національної системи медицини катастроф, у межах якого Україна отримала 100 нових унікальних позашляховиків”, – йдеться у дописі.

Як повідомила Почесний консул Канади у Львові Оксана-Анастасія Винницька-Юсипович, із 16 переданих сьогодні автомобілів – 11 закуплені за кошти громадян Канади:

“Нові автомобілі – унікальні повнопривідні позашляховики Toyota Land Cruiser J78, створені для роботи у складних умовах та мають високу прохідність. Вони прості в технічному обслуговувані, мають великий паливний бак, завдяки цьому не потребують дозаправки у межах 1000 кілометрів. Дизельний двигун та відсутність складної електроніки роблять їх надійними у використанні.”

“Ця чергова передача «швидких» – це ще один крок на шляху до нашої перемоги! Дякую Почесному консульству Канади у Львові, українцям в Канаді, організації «Canada-Ukraine Foundation» за постійну допомогу. Разом – до перемоги”, – зазначила Наталія.

Довідково:

Проєкт на 100 нових автомобілів профінансовано «Free Ukraine» у партнерстві з міжнародними організаціями: Посольством України в Сполученому Королівстві Великої Британії, Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міністерством закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії, благодійними організаціями «British-Ukrainian Aid», «Aide Médicale et Caritative France-Ukraine», «Yellowblue Force Foundation», «Canada-Ukraine Foundation», «Free Ukraine» та компанією AstraZeneca за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Читачам також цікаво:

Коментарі