16:50
11.11.2021

18 спортсменів та тренерів зі Львівщини отримуватимуть президентську стипендію

Стипендія варіюватиметься від 15 до 35 тисяч гривень

За медалі Олімпійських Ігор та чемпіонатів Європи і світу талановитим та перспективним спортсменам призначили президентські стипендії. Відповідне рішення схвалили учора на засіданні Кабінету Міністрів України. Усього передбачили 206 стипендій.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

Фото: пресслужба ЛОДА

У списку – 8 спортсменів Львівщини та 10 тренерів. Відтак, за друге місце на Олімпійських Іграх стипендію у розмірі 37 215 гривень отримуватиме велосипедистка Олена Старікова. На бронзових призерів Олімпіади Станіслава Горуну та Аллу Черкасову чекають винагороди у розмірі 34 734 гривень. Премії чекають і на тренерів атлетів Євгена Болібруха, Антона Нікуліна.

За друге місце на чемпіонаті Європи премію у розмірі 8 прожиткових мінімумів отримає Георгій Іваницький. Нагороди чекають і на його тренерів Тетяну Образцову та Василя Ткачека.

За друге місце на чемпіонаті світу серед молоді премію отримуватиме важкоатлет Богдан Гоза у розмірі 17 367 грн. Отримуватиме винагороду і тренер Богдана Андрій Гентош. Стипендії чекають і на лучниць Варвару Ілляш та Жанну Наумову, бронзовим призеркам чемпіонату світу, у розмірі 14 886 грн. На їх тренерок, Світлану Колядніцеву та Марію Гавелко, також чекають премії. Стипендію у такому ж розмірі чекає і на талановиту борчиню, чемпіонку Європи Оксану Чудик та її тренерів Степана Ткачишина та Олександра Раковського. Чекає премія і на тренера борчині Марії Винник, яка сьогодні не виступає за Львівщину, Ореста Скобельського.

Призерам Олімпійських ігор стипендії виплачуватимуться впродовж двох років, решті – один рік.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі