09:00
16.12.2021

20% піротехніки у магазинах Львівщини – неліцензована продукція. Результати перевірок

Штраф за ввезення несертифікованої піротехніки нині становить 51 тисячу гривень

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області перевірили торговців піротехнічними засобами. Порушників оштрафували.

Обласні рятувальники здійснили 20 перевірок, внаслідок яких виявили, що у 20% торгових точок продавали неліцензовану піротехнічну продукцію. Про це в програмі «Великі перемовини» на «Першому Західному» розповів начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Львівській області Ігор Брегін.

За його словами, штраф за ввезення несертифікованої піротехніки нині становить 51 тисячу гривень. Сертифікований піротехнічний засіб від несертифікованого можна відрізнити тим, що на ньому є знак сертифікації України і інструкція українською мовою.

«Але дуже важко довести хто ввіз в обіг цю продукцію. Реалізація – це одне, а треба дізнатись хто ввіз цю продукцію, бо саме ця людина сплачує штраф. А в того, хто реалізовує, піротехніка вилучається і встановлюється, де він її придбав. Він мусить показати документи, звідки він взяв цю продукцію і далі проводиться перевірка постачальників», – пояснює Ігор Брегін.

Часто результати перевірок, за його словами, ведуть в інші міста та області України.

«Матеріали перевірок передаються їм, і такий самий орган служби надзвичайних ситуацій зобов’язані цю перевірку провести і прозвітувати про їх результат», – продовжує рятувальник.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі