11:29
08.07.2021

20-річний хлопець зруйнував майже 60 хрестів на кладовищі (ФОТО)

Побачивши поліцейських зловмисник намагався втекти

За скоєння зловмиснику загрожує покарання – обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. 

Про це повідомляє Поліція Львівської області, пишуть “Львівські новини”.

8 липня близько 5.30 на оперативну лінію “102” надійшло повідомлення від жителя міста Стрий про те, що на території кладовища, розташованого на вулиці Нижанківського у райцентрі, невідомий чоловік повалив кілька намогильних хрестів та пошкодив пам’ятники.

Під час обстеження території цвинтара правоохоронці помітили чоловіка, який саме намагався повалити один з хрестів на місці поховання січових стрільців. Побачивши поліцейських він намагався втекти, проте правоохоронці наздогнали його та затримали.

На місці події працювала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Особу зловмисника встановлено – ним виявився 20-річний житель Стрия. Як попередньо встановили правоохоронці, загалом чоловік пошкодив 59 намогильних хрестів та пам’ятників.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (Осквернення або руйнування могили борців за незалежність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

Фото: Поліція Львівської області

Читачам також цікаво:

Коментарі