15:41
23.02.2021

Троє поляків напали на українця з ножем, аби помститись

Збили українця з ніг і вже лежачому нанесли 3 удари ножем

У Кракові троє поляків отримали вирок суду за напад на українця. Один із засуджених діяв з метою помсти. 

Про це повідомляють Львівські новини з посиланням на Yavp.pl.

Українець проходив через парк, в якому компанія  поляків розпивала алкоголь. З одним з них чоловік мав сутичку кілька днів раніше. Поляк його впізнав, наздогнав та намагався всіляко зачепити. Коли українець не відреагував та спробував піти, то спочатку отримав удар в обличчя, а потім удар по голові пляшкою пива, загорнуту в пакет.

На допомогу нападнику прибігли також його друзі-поляки. Збили українця з ніг і вже лежачому нанесли 3 удари ножем. Свідком інциденту став випадковий перехожий, який також отримав від агресивних чоловіків удар в обличчя. Зате в цей час українцеві вдалося втекти.

Всі троє поляків вже отримали вироки. 38-річний головний підозрюваний, який завдав ножових поранень українцеві, визнав свою провину. Він отримав 3 роки позбавлення волі. Другий, 27-річний нападник, теж зізнався у побитті й не приховував, що напав на українця з помсти. Чоловік вже сидів у в’язниці за подібний злочин, однак цього разу йому дали тільки півроку позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки. Аналогічний покарання отримав й третій, 40-річний, учасник нападу.

Усі троє також повинні заплатити постраждалому громадянину України грошові компенсації за заподіяну шкоду. Двоє – по 500 злотих, а ініціатор нападу – 5 000 зл. Рішення суду є остаточним. На суді постраждалий громадянин України присутній не був. Він виїхав з Польщі невдовзі після інциденту.

Коментарі