12:37
28.11.2021

4000 пачок під дахом автомобіля: львівські митники вилучили велику партію контрафактних сигарет (ФОТО)

Усі сигарети – без акцизних марок

Сьогодні, 28 листопада, близько 02:40, в пункті пропуску «Краківець-Корчова»  працівники управління по боротьбі з митними правопорушеннями вилучили понад 76 тисяч цигарок.

Про це інформує Львівська митниця, пишуть “Львівські новини”.

21-річний мешканець Рівненщини за кермом автомобіля Volkswagen Crafter запевнив, що прямує у приватну поїздку до Польщі.

Він обрав смугу «зелений коридор» для проходження митного контролю. А це свідчить, що у нього відсутні товари, які підлягають оподаткуванню та письмовому декларуванню.

Утім, застосувавши рентгенотелевізійну систему, митники запідозрили, що в авто можуть бути приховані товари. І не помилились, оскільки  виявили в конструктивних порожнинах даху 3820 пачок цигарок без акцизних марок.

“Боротьба з незаконним переміщенням цигарок з України до ЄС є дуже пріоритетною для Львівської митниці, адже переміщення сигарет з України завдає потужних економічних збитків країнам ЄС і, як наслідок, репутаційних збитків нашій державі. Причина розквіту такого незаконного бізнесу – банальна: бажання певних ділків отримати надприбутки. Адже вартість однієї пачки цигарок в Україні у 2-2,5 рази нижча, ніж у сусідній Польщі і у 3-4 рази нижча, ніж, скажімо, у Німеччині. Наше управління докладає чималих зусиль, аби “присікати”  будь-які спроби незаконного переміщення товарів, як з Європи до України, так –  і навпаки”, – розповів журналістам “Львівських новин” Володимир Качмарський, начальник управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Львівської митниці.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Лише після демонтажу декоративної обшивки в салоні авто, працівники митниці виявили понад 76 тисяч цигарок, попередня вартість яких складає  близько 150 тисяч гривень.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

Отож, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів з приховуванням від митного контролю, а саме, з використанням засобів, що утруднюють виявлення таких товарів.

Фото: фейсбук-сторінка Львівської митниці

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Невдовзі справу скерують до суду.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі