16:04
04.08.2021

43-річного чоловіка до смерті покусали бджоли

Небезпека полягає не в самому укусі, а в отруті, яку комаха впорскує в тіло людини через жало

Трагедія трапилась вчора, 3 серпня, в селі Рипень Чернівецької області. За попередніми даними, смерть 43-річного чоловіка настала після укусу бджіл.

Про це повідомляє «Буковинська правда», пишуть “Львівські новини”.

Укуси бджіл, ос, джмелів особливо небезпечні для людей з підвищеною чутливістю до їхніх укусів. Небезпека полягає не в самому укусі, а в отруті, яку комаха впорскує в тіло людини через жало.

Отрута комах являє собою суміш білків і деякі люди реагують на нього розвитком алергічної реакції (анафілактичний шок, набряк Квінке) яка проявляється наступними ознаками: кропив’янка (червоний висип по всьому тілу), головний біль, болі в попереку і суглобах, сильний набряк тіла, підвищення температури тіла і озноб, нудота, блювота, задишка з утрудненим видихом, судоми і втрата свідомості. Алергічна реакція може розвинутися навіть у відповідь на укус одної комахи. Також небезпечні множинні укуси бджіл, ос і джмелів.

Якщо людину одночасно ужалять десятки або сотні бджіл, розвивається загальна токсична реакція. При множинних укусах виникають слабкість, запаморочення, головний біль, озноб, нудота, блювота, підвищення температури тіла. У деяких випадках множинні укуси можуть призвести до смерті потерпілого.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі