10:19
13.05.2021

8 мільйонів бджіл відправили “Укрпоштою”: усі загинули (ФОТО)

400 спеціальних пакетів працівники Укрпошти везли у звичайній вантажівці Hyundai

11 травня бджолярі із Іршави і Виноградова надіслали спеціальні пакети із бжолами, маткою та спецільним розплодом Укрпоштою до замовників, всього – 8 мільйонів бджіл. Внаслідок чого – усі загинули.

Про це на своїй Facebook-сторінці інформує Віталій Глагола, пишуть “Львівські новини”.

400 спеціальних пакетів працівники Укрпошти везли у звичайній вантажівці Hyundai. Через відсутність кисню і відсіків для провітрювання усі 8 мільйонів бджіл, що були у вантажівців не вижили. Це виявили в Ужгороді за кілька годин після відправки.  

джерело: Віталій Глагола

“Бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись із Укрпоштою. Вартість усіх відправлених поштою бджіл на ринку складає близько 500 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні. 

На сайті “Укрпошти” є спеціальні умови щодо пакування бджіл до відправки. Від правники переконують – вони дотримались цих вимог. 

джерело: Віталій Глагола

“Вони просто запарились і тій вантажівці із без кисню і під розпеченими металом. Вони ж живі – це не просто вантаж. Бджолам теж треба кисень (природу вентиляцію), а тут його не було ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого вчора. Справа не тільки у матеріальних збитках – бджіл шкода неймовірно”, – розповіла мені одна із пасічниць  Марія Лендел.

джерело: Віталій Глагола

джерело: Віталій Глагола

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі