09:03
08.12.2021

8 млрд гривень – на армію: львів’янин просить переглянути програму президентської тисячі

Активіст пропонує скерувати кошти на доозброєння української армії

На сайті електронних петицій з’явився збір підписів за те, аби скерувати “президентські” тисячі за вакцинацію від коронавірусу на озброєння української армії, пишуть “Львівські новини”.

Автор петиції — львів’янин та захисник української мови Святослав Літинський. Він вважає, що гроші за вакцинацію можна використати більш раціонально. Наприклад, на оборону країни.

“Держава вирішила заохочувати за щеплення, оскільки вона провалила інформаційну кампанію щодо вакцинації. Людям слід дати вибір не тільки витратити ці кошти на розваги, а й на свою безпеку. А наша армія — це наша безпека та єдине, що стримує Росію від окупації України”, пояснив у коментарі Lviv.Media Святослав Літинський.

Він пропонує скерувати кошти на доозброєння української армії, а саме — придбати протитанкові ракетні комплекси “Javelin”. Вартість одного комплексу у комплекті з шістьма ракетами становить 1,3 мільйона доларів, а всього приблизно 250 таких комплексів потрібно наразі для закриття потреб української армії.

“Ті, хто пішов свідомо на вакцинацію — не сподіваються на якусь винагороду від держави, а готові будуть витратити гроші на підвищення рівня оборони своєї держави”, — каже автор петиції.

Захисник української мови сказав, що кошти за вакцинацію можна скерувати й на культурну сферу, яка теж потребує фінансування. Україномовна культура допоможе країні побудувати міцні кордони.

Для того, щоб петицію розглянув президент, потрібно набрати 25 тисяч голосів. За добу її встигли підписали 970 людей. Збір голосів закінчиться через 90 днів.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі