09:15
27.03.2021

90 % ураження легень: стан 17-річної дівчинки покращився (ФОТО)

Попереду у дівчинки ще фінальний етап лікування і реабілітація

17-річну пацієнтку ““Охмадиту”, у якої було уражено 90 % легень, зняли з ЕКМО. 

Про це йдеться у повідомленні медзакладу на Facebook-сторінці, пишуть “Львівські новини”.

Дівчину привезла “швидка”, вона перебувала на апараті штучної вентиляції легень.  

На початку березня у дівчинки піднялася температура, їй зробили тест і підтвердили коронавірус. 

“Хоч тато дівчинки вчасно звернувся за допомогою, але стан дитини стрімко погіршувався, її перевели до реанімації і підключили до ШВЛ. Легені у дівчинки були уражені на 90%, тому її підключили до ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація). Такий апарат погодилася позичити клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова”, – йдеться в повідомленні. 

Коронавірус викликає атипову пневмонію, в результаті якої мембрани легень наповнюються рідиною, – пояснюють лікарі, – після чого настає смерть. Щоб цього не допустити, використовують ЕКМО або як іще її називають «штучну легеню». 

“ЕКМО забирав пацієнтки кров без кисню, насичував киснем і повертав в організм дитини. Якщо ШВЛ “дихає” за пацієнта через трахею, бронхи і легені, то ЕКМО насичує кров киснем через апаратуру через вену або артерію”, – додають у лікарні. 

Така “легеня” зробила своє і через 9 днів на ШВЛ і 7 днів на ЕКМО аналізи почали покращуватися. Сьогодні після всіх тестів дівчинку зняли з ЕКМО. Вона ще продовжує дихати на ШВЛ, але це означає, що пацієнтка одужує. Попереду у дівчинки ще фінальний етап лікування і реабілітація. 

джерело: Охмадит

джерело: Охмадит

джерело: Охмадит

Читачам також цікаво:

 

Коментарі