12:11
28.09.2023

«А ти ще почекай»: викрито схемо автошахраїв по всій країні

Мешканець міста Суми розповідає свою історію про те, як майже 1,5 роки чекає на обіцяне та проплачене авто.

Мене звати Роман Литвиненко. У червні 2022-го року я саме шукав автомобіль для себе. Це якраз був період пільгового розмитнення автомобілів, тоді можна було за доступною ціноюпригнати автомобіль з-за кордону. В Інстаграмі натрапив на сторінку avto_lviv.

От тоді я і познайомився з Віталієм Булавкою. Вживу ми ніколи не бачились, спілкувались через Вайбер. Домовились про придбання для мене вживаної Skoda Octavia А5 за 1 800 євро, яка знаходилась в Литві. Проте до завершення пільгового періоду Віталій не встиг її купити та привезти в Україну, або і не збирався. В якийсь момент сказав, що потрібно доплатити іще 400 євро, потім ще 1 200 доларів США. Сума переказаних коштів на його рахунок постійно росла, але обіцяне авто він так і не привіз мені. Загалом я перерахував цьому ділку 5 600 доларів США. Жодних розписок від нього у мене немає, бо я живу у Сумах, а він то у Львові, то за кордоном. Є фото його паспорта та чеки з банку, що я справді перераховував кошти на його банківську карту та картку його друга, Віталія Захарка.

І ось, нарешті, у торік у серпні ми здзвонились з Віталієм Булавкою, чоловік сказав, що моє авто в Україні, можна його забирати у Києві, це приблизно пів дороги від Львова та Сум. У визначений день я приїхав до столиці, аби забрати своє авто та одразу переоформити на себе. Три дні я прочекав на Віталія та авто, але дарма. Довелось повертатися додому, у Суми.

За кілька тижнів історія повторилась, ми домовились про зустріч у Києві, я приїхав, він – ні. Після цього довіру до нього було втрачено повністю, я почав вимагати повернення грошей. Булавка пообіцяв кошти повернути, але далі обіцянок справа не дійшла. У грудні того ж 2022-го він запропонував мені обрати інший автомобіль, Skoda Fabia або Volkswagen Passat B7.

Сказав, що я мушу лише перерахувати 2 000 гривень за договір купівлі-продажу. І я знову повівся, і знову залишився ошуканим. Останньою краплею стала розмова, коли в мене знову попросили гроші за перереєстрацію, але цього разу вже не 2 000 гривень, а 200 доларів. І от від початку цього року я намагаюсь повернути свої гроші, вже майже рік я чую історію про те, що завтра-післязавтра гроші перекинуть на мій рахунок. Усі номери, з яких я телефоную до Віталія – від блокує в усіх можливих мессенджерах. Чого я хочу? Само собою повернути свої кошти, щоб шахрая покарали та розголосу, аби більше ніхто не втрапив у таку халепу, як я.

Це вже третя публікація Львівських Новин про те, як довірливі українці залишились без чималих сум грошей та омріяного авто через Віталія Булавку, уродженця містечка Краківець, що на Львівщини.

Також ми додаємо номери телефонів Віталія, через які горе-бізнесмен підтримував контакти зі своїми «клієнтами».

+38 097 117 33 01; +38 096 917 52 30; +38 098 774 62 90

А також посилання на сторінку в Інстаграм, де, власне, він і шукав своїх «клієнтів».

Якщо Ви теж стали жертвою дій Булавки Віталія Васильовича, котрий пообіцяв пригнати для Вас автомобіль, отримав кошти та домовленостей не виконав – пишіть нам на електронну адресу lvivski.novyny.news@gmail.com, у наступному матеріалі ми більше розкажемо про цього «героя» з Львівщини, який налагодив схему збагачення на довірі людей, але до реальної відповідальності цього автоперекупа ніхто не притягає.

Коментарі