12:49
10.11.2022

Андрій Годик оглянув проведені ремонтні роботи у школах Запитова та Нового Яричева

Створення додаткових учнівських місць та покращення умов навчання в школах – одне з пріоритетних завдань громади

Вчора, 9 листопада, відбувся робочий виїзд першого заступника начальника Львівської ОВА Андрія Годика у Новояричівську територіальну громаду.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

У Новояричівській громаді налічується понад 2300 дітей шкільного віку, кількість збільшується. Відтак, необхідність у створенні додаткових учнівських місць та покращення умов навчання в школах – одне з пріоритетних завдань громади.

Реконструкцію школи в Запитові розпочали минулого року, на що скерували 9,2 млн грн бюджетних коштів: як обласного, так і місцевого бюджетів. За ці кошти добудували два навчальні класи на 60 місць, утеплили фасад та горище, облаштували дах та провели внутрішні оздоблювальні роботи.

«Зараз у цій школі навчаються понад пів тисячі учнів, а через війну кількість дітей, які проживають у громаді зросла. Усі діти повинні здобувати якісну освіту і шкільні умови повинні бути такими ж. Саме тому нашим завданням є створення відповідних умов для них, – зазначив Андрій Годик.

Опісля голова Новояричівської громади Петро Соколовський показав, на якій стадії роботи у школі в Новому Яричеві. Він розповів, що це опорний заклад освіти громади, в якому навчаються понад 600 дітей.

«Школа функціонує без спортивної зали і спортивні заняття зазвичай проходять на подвір’ї або у непристосованих для цього приміщеннях. Тому вирішили будувати великий спортивний зал з комфортними роздягальнями та душовими. Але цей проєкт не лише про створення умов для проведення спортивних занять для учнів, це і про спортивні секції для дітей селища та можливість займатися спортом для мешканців», – зазначив він.

Будівництво спортзалу розпочали у 2021 році. Загальна вартість проєкту становить майже 18 млн грн. На виконання робіт за проєктом вже скерували 5,1 млн грн бюджетних коштів. Більша частина – це кошти обласного бюджету.

«За ці кошти вимурували будівлю спортзалу, приміщення для облаштування роздягалень та душової, облаштували покрівлю, встановили двері та вікна, підвели інженерні мережі – водопостачання та каналізування, електропостачання. Зараз тривають роботи над улаштуванням системи опалення. Для завершення робіт необхідно оздобити приміщення зсередини та ззовні, завершити облаштування системи опалення та встановити вентиляцію», – резюмував директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Читачам також цікаво:

Коментарі