17:12
28.10.2021

Андрій Садовий розповів про нові карантинні обмеження у Львові

30 листопада обмеження набудуть чинності

Сьогодні, 28 жовтня, у Львові відбулася комісія з надзвичайних ситуацій, яка запровадила нові карантинні обмеження.

Про це розповів у своєму телеграм-каналі міський голова Андрій Садовий, пишуть “Львівські новини”.

“Якщо коротко, то всім треба бути вакцинованими двома дозами. Ми проаналізували світовий досвід, а також ситуацію у наших лікарнях. Невакциновані хворіють важче!” — зазначив мер Львова.

З 30 жовтня почнуть діяти такі обмеження:

  1. Заклади, які продають товари першої необхідності, працюють лише за умови, що усі працівники вакциновані (товари першої необхідності: харчові продукти, медичні препарати, пальне тощо – це все те, що потрібно людині для життя).
  2. Усі масові заходи заборонено.
  3. Заклади культури призупиняють роботу.
  4. Громадський транспорт може перевозити не більше 50% пасажирів від загальної пасажиромісткості. Вакцинація для водіїв та контролерів обов’язкова. Усі пільговики, окрім учасників бойових дій, можуть безкоштовно користуватись транспортом з 11:00 до 16:00;
  5. Торгові центри та ринки. Доступ до непродовольчих магазинів та товарів дозволений лише для вакцинованих відвідувачів. Продукти першої необхідності можна придбати у масці та дотримуючись дистанції.
  6. Заклади та підприємства, які надають сервісні послуги, можуть працювати лише за умови повної вакцинації працівників та заповненості приміщень не більше ніж на 50%. (продаж техніки, тощо).
  7. Заклади громадського харчування працюють лише за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів. Не більше 4 людей за столиком та до 50% заповненості приміщень.
  8. Заклади спорту. Дозволено лише індивідуальні заняття за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів.
  9. Доступ до закладів, де здійснюється продаж товарів першої необхідності – не більше ніж 50% заповненості торговельної площі.

“Моніторингові групи разом з поліцією активно перевірятимуть дотримання усіх правил. Порушники будуть закриті. Усі мають жити і працювати на рівних умовах. Вибачте за незручності, але здоров’я – на першому місці!” — додав мер у своєму дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі