19:35
20.03.2024

Андрія Садового підставляють. Директора школи звільнено незаконно

Понад 800 людей, серед яких – вчителі, представники трудового колективу та батьківського самоврядування СЗШ № 96 МЖК-1 у Львові обурилися незаконним звільненням діючого директора Галини Михайлик.

Представник колективу Андрій Петришин заявив, що Управління освіти Львівської місьради допустило безліч грубих порушень закону як під час самого звільнення Галини Михайлик у вигляді видачі наказу, так і стосовно процедури проведення самого конкурсу:

“В забезпечення законом передбачених умов, ми чекаємо десять днів з можливістю позасудового врегулювання. Якщо нас не почують, то ми зверномося до суду, де вивернемо назовні всі з існуючих ляпів, яких припустилося управління освіти. Викличемо та допитаємо всіх членів конкурсної комісії та витребуємо всю документацію, що стосується конкурсу.”

На фото юрист  Андрій Петришин

Зокрема, подальше проведення нечесного конкурсу на посаду директора школи прокоментувала й сама Галина Михайлик, кандидат, висунутий від вчительського, трудового та батькіського колективів:

“Я керувалася раніше та буду керуватись волею громади школи завжди. Мене звільнено незаконно.”

На фото: Галина Михайлик

Тетяна Куцир, представник батьківського колективу, поділилась думкою стосовно інциденту, який трапився у навчальному закладі:

“Галина Михайлик – це наш вибір, майже тисячі людей. Підтвердженням цього є близько сотні підписів, що ми зібрали всього лиш за кілька годин. Решта підписів – дозбируємо. Ми не дамо владі міста нав’язати нам будь-кого. Ми відстоюємо свого кандидата. І справа не в тій чи іншій особі. Вся суть у тому, що згідно з Конституцією України єдиним джерелом влади – є народ. І народ зробив свій вибір. Якщо поступимося в цьому, то будуть нам вилазити на голову все життя.”

Зокрема, Андрій Петришин на прохання колективу школи підготував адміністративний позов, в якому виклав вже повний перелік підстав для скасування результатів конкурсу.

“Керуючись Конституційним правом на безпосереднє здійснення влади, висловлюємо власне волевиявлення, звертаємо Вашу увагу та вимагаємо негайного реагування. Оскільки Управлінням освіти Львівської міської ради як уповноваженим органом на здійснення освітницьких функцій, грубо порушено профільне законодавство в питанні звільнення діючого директора та проведення конкурсу на посаду директора Середньої загальноосвітньої школи №96 МЖК-1 – Михайлик Галини Василівни”, – йдеться у зверненні до  голови Львівської міської ради щодо негайного втручання та врегулювання питань .

Також у зверненні наголосили, що рішення про проведення конкурсу приймається засновником державного чи комунального закладу загальної середньої освіти або уповноваженим ним органом (посадовою особою), не менше ніж за два місяці до завершення строкового трудового договору, укладеного з керівником закладу загальної середньої освіти (ч. 2 ст. 39 Закону).

“Стає зрозуміло, що в порушення Закону, Управління освіти Львівської міської ради оголошує конкурс на заміщення посади директора школи на наступний день після звільнення директора, що порушує не лише трудові права а й порядок проведення конкурсу  директора закладу загальної середньої освіти”.

Окрім того, батьківський та трудовий колективи зібрали підписи на підтримку кандидата на посаду директора школи Галини Михайлик.

Попри велику підтримку колег та батьківського колективу, Галину Михайлик таки звільнили посеред навчального року. Утім, громадськість та педагогічний колектив вимагають від міської влади залишити її на посаді директора школи, оскільки її звільнення є безпідставним та незаконним, а також наголошують на правах учнів, вчителів та батьків навчального закладу.

Коментарі