08:46
11.01.2023

Артвертеп «Авантюра» відвідав з колядою усі військові частини Львівщини

У складі вертепу – люди різних професій, яких кілька років тому об’єднала любов до українських традицій, до культури

Військовим представили колоритне дійство з колядками у стилі мілітарі, покликаними підтримати бойовий дух захисників і захисниць.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

Минулоріч департамент з питань культури, національностей та релігій організував чимало культурно-мистецьких заходів для військових і тих українців, які через війну покинули свої домівки та знайшли прихисток на Львівщині. Ці заходи відбувалися в межах проєкту «З піснею до перемоги», який департамент зініціював ще в березні 2022-го.

“Цього року, який, віримо, стане переможним, департамент продовжує  проєкт та запрошуємо  до співпраці творчі колективи та людей мистецтва. Вже цього року, 9 січня, арт-вертеп відгукнувся на нашу пропозицію та в межах згаданого проєкту завітав до Західного територіального  управління Національної гвардії України”, – йдеться у дописі.

«Цікавим є те, що у складі вертепу – люди різних професій, яких кілька років тому об’єднала любов до українських традицій, до культури. Серед них є і двоє військових-добровольців, які захищають Україну», – зазначають у департаменті.

Військовим представили колоритне дійство з колядками у стилі мілітарі, покликаними підтримати бойовий дух захисників і захисниць.

Також, артвертеп «Авантюра» побував у всіх військових частинах на Львівщині.

«Я ще змалку дуже люблю Різдвяні свята, власне, через традиції, через колядки і вертеп. Ці традиції додають святам особливої атмосфери, роблять їх цікавими і веселими. Я мобілізований і цього року зустрів Різдво не вдома, а на службі з побратимами. Чесно зізнаюся, що не сподівався, що випаде нагода відчути справжнє свято. А тут і Святвечір, і колядки, і вертеп, а ще й професійний! Добре, що вдалося трохи емоційно перезавантажитися, це допоможе продовжити службу з новими силами», – поділився враженнями нацгвардієць Андрій.

Читачам також цікаво:

Коментарі